söndag 20 september 2009

Jönköping Bandy IF - Köping IF Bandy 6 - 3 (3 - 1)

Ja det var en bit upp till västerås, men resan gick bra. Det var ett laddat gäng som klev av bussen utanför ABB Arena i Västerås.

Första halvlek:
JB var starka i sin skridskoåkning redan från början. Jag skrev igår att jag inte trodde att den långa bussresan skulle märkas på spelarna, det var helt rätt. Killarna jobbade på ordentligt och totalt dominerade på planen. Det känndes som att JB fick göra precis som de ville. Man gick upp och utmanade vände hem och började om igen. Man lät bollen göra jobbet och ingen åkte i onödan. När det var ca en kvart kvar av första halvlek började man se att spelarna var trötta, men det var inte bara JB:s spelare som var trötta utan även Köpings spelare. Det kom många fula efterslängare från båda lagen.
I halvtid stod det 3-1 till Jönköping (alla tre målen gjorda av Oskar Henriksson).

Andra Halvlek:
Fortfarande JB som bestämde på planen. Ända gången man tyckte att det blev farligt vad när köping lyckades spela ut till kanten där dem hade nr 10 Johan Björkdahl med fart, men JB:s försvar lyckades trycka ut han. Ju närmare matchens slut det blev så blev också spelet mer och mer fult. Men JB lyckades hålla ifrån och vinna matchen med 6-3.
Köpings 3 mål kom på två hörnor och en straff.
i denna halvlek gjorde Fredrik Widell, Daren Richardson och Roger Johansson varsit mål.

JB:s nya amerikan nr 2 Dave Plaunt gjorde en bra insatts i laget idag, trotts en liten skada som skedde under uppvärmningen.