lördag 21 november 2009

2:a Halvleken...

Ja som sagt jag skriver själv vad jag tycker och tänker och jag står för det.
Den andra halvlek skärpte sig domarna i ett få tal minuter, sedan var det nog den värsta halvlek jag sätt domare döma. Helt klart IG, trotts detta gör JB en kämpar insatts och vinner med 5-4

Hur kan domare döma så mycket emot Jönköping? Nu i 3 matcher, först hemma mot Otterbäcken, sedan borta mot Nässjö och nu hemma mot Ale-Surte. Har alla domare gått ihop och bestäm att man skall döma mot Jönköping? När skall folk få upp ögonen på det som händer? Ska man behöva video dokumentera för att sedan sända till förbundet för att det skall hända något? Domare ska vara rättvisa och se till att spelet spelas på rätt sätt och att spelarna inte utsätts för allt för stor fara.


Så dagens domar var: Ove Adolfsson, Daniel Labe, Daniel Käck
Betyg: ICKE GODKÄNT

Så skärpning domare, jag vill inte behöva dokumentera matcher för att sedan gå vidare med för att man ska få kunna spela en rättvis match.

Det här har heller absolut ingen med Ale-Surte att göra, dem ligger på och trycker och spelar riktigt bra, dem tar tillvara på misstagen som JB gör. Lagen var mycket jämna och Ale-Surte förtjänade lika mycket som JB att vinna.

Over and Out

1.a halvlek klar mellan JB - Ale-Surte

Ja hur skall man beskriva en match som denna? Jag skriver själv vad jag tycker och tänker om matchen, jag är på plats och sitter ca 2,5 meter från planen och jag står för vad jag nu kommer att skriva.

Första halvlek börjar bra, lagen känner på varandra och är mycket jämna under hela halvleken. Jönköpings första mål kom från nr 44 oskar Henriksson, andra målet från nr 3 Fredrik Widell. Ale-Surte har också hunnit göra två mål och dem genom nr 66 L. Karlsson och nr 9 J. Samuelsson.

Tycker att det är för jävligt att domarna visar ut en jönköpingsspelare som inte är med i spelet som har ramlat på isen, en Ale-Surtespelare åker över honom och ramlar, Jönköpingsspelaren åker ut 10 minuter för slag på skridsko. Det är bara en av alla lustiga/tråkiga domar beslut under första.. Nu börjar Andra hoppas på skärpning från domarna annars kan de lägga ned och börja döma golf eller nått.

torsdag 19 november 2009

JB - Ale-Surte


Jajemen då var det dax för bandy på hemma is igen och denna gången mot Ale-Surte.
Hoppas att aggregaten får trycka på under förmiddagen då smhi och klart.se säger att det kommer att vara mellan 7-8 plusgrader och molningt (kan komma lätt nederbörd på ca 0.4mm) och blåsa ca 7m/s västligt.

Daren kommer förmodligen att spela då hans arm blir bättre och bättre. Så ta med Mamma, Pappa, Syster, Bror, Flickvänn, pojkvänn och kompisar och kom ned och titta på bra och spännande bandy på Råslätt på Lördag. Avslag kl 13:15

Flick och Dam bandy ute i föreningarna...

Flick och Dam bandyn i Sverige börjar att försvinna. varför? Är det så att man som tjej inte är välkommen innom bandyklubbarna i Sverige? (Gäller dock inte IFK Nässjö) Som valde att verkligen sattsa på tjej och dam bandy, är det så man måste göra för att få utöva den sporten man håller närmst om hjärtat?

Många flick, ungdom och damlag jobbar hårt för att få sina klubbar att fungera, genom att sälja lotter, inventera och jaga sponsorer. Man betalar tränings avgifter och medlems avgifter och till viss del även utrustning. Under säsongen så skall i vissas fall även bussresor betalas (bensin till och från matcher och träningar), maten kostar om man åker på borta matcher mm.

Damlaget i Edsbyn har försvunnit pga ekonomiska problem i föreningen. Även Tingvalla har lagt ned sin verksamhet och Jönköping på god väg om inget händer.

Hur ser det ut i övriga föreningar? Känns det som att man får plats och yta som dam och flick spelare? Eller skall man behöva jobba sig till det och ändå bli pissad på?

Mer Dam & Flick bandy i Sverige!!!

måndag 16 november 2009

Hur ser laget ut??

Ja efter två vinster nu, den senast mot Nässjö borta på skogsvallen. Det ser starkt ut med att börja säsongen med två vinster. Daren var dock inte med och spelade mot Nässjö pga att armen fortfarande inte var bra. Oscar Davidsson valde att spela trotts att han fått en infektion i såret på foten. Matchyen mot nässjö stod länge och vägde i snövädret. Men det var tillsist Jönköpings Joel Pettersson som avgjorde matchen med ett ordentligt långskott.

Ja hur ser det nu ut i JB?
Laget i helhet ser mycket starkt ut och man fortsätter att träna anfalls spel. På träningen idag så fanns Daren också ute på isen, han och O.Davidsson tog det lungt och åkte skridskor.
Till helgen är det hemma match mot Ale-Surte. Så kom och se våra röda gubbar lira härlig bandy och ät en varmkorv :)