fredag 11 december 2009

Domare!!!


Finns det något bra domarteam i allsvensk bandy? Av dem 5 allsvenska matcher jag har sett hitills så kan jag bara skaka på huvudet. Är det för att dem inte hänger med när herrarna trampar igång? eller är det så att det helt enkel är dålig klass på våra allsvenska domare?
Dock så har jag under denna säsong hittat ett domarteam som är väldigt intressant och som jag tycker dömer mycket bra, hårda och mycket rättvisa. Dessa tre domare dömer dock i Damernas allsvenska. Det hade varit kul och sett dem döma en allsvensk herr match. Domarna är:

Huvuddomare: Andreas Svensson
Domare: Jonas Gustavsson
Domare: Stefan Bertilsson

Keep up the good work.

JB - Gripen/Trollhättan 4-4 (0-4)


En myket rolig match att titta på. Gripen/Trollhättan körde på med sitt spel, diagonallyror som JB i första halvlek hade svårt för. Försvaret verkade lite förvirrat och genom det så släppte man in allt för enkla mål. I andra halvlek måste JB ha snackat ihop sig ordentligt, för vilken skillnad det var på spelet. Man kom ut taggade upp över öronen och gick in och gjorde jobbet till 100% och fortsatte att kämpa halvleken ut.
Det är riktigt roligt att visa bandy sverige att Jönköping är faktiskt att räkna med. Jag vet inte hur många som i början av säsongen var inne på Ale-Surtes hemsida och såg ur dem hade tippat på hur säsongen skulle sluta. För er som inte vet så tippade dem såhär:
1. Gais - Till Elitserien
------------------------------
2. Ale-Surte BK - Kvalar
------------------------------
3. IF Boltic
4. IFK Motala
5. Lidköpings aik
6. Gripens BK
7. Tranås BoIS
8. Nässjö IF
9. Frillesås BK
-------------------------------
10. IF Stjärnan - Kvalar
-------------------------------
11. Otterbäckens BK - Flyttas ned
12. Jönköping - Flyttas ned

Vist det kan ju gå hur som hälst, men just nu 5 omgångar in i serien så ser det ut såhär:

1. Gripens BK - Till Elitserien
------------------------------
2. Gais - Kvalar
------------------------------
3. IF Boltic
4. Jönköping
5. Ale-Surte
6. IFK Motala
7. Frillesås BK
8. IF Stjärnan
9. Otterbäckens BK
-------------------------------
10. Nässjö IF - Kvalar
-------------------------------
11. Lidköpings aik - Flyttas ned
12. Tranås BoIS - Flyttas ned

Så spännande är det. Hoppas på en bra och stark match mot Tranås BoIS i morgon också.

Att säga mer från matchen i onsdags är att dommarna tycker jag personligen höll en högre klass än dem som dömt innnan. Vist dem missade lite granna med dem dömde lika åt båda lagen Riktigt härligt att se.
Domare: Tobias Kesselbring

onsdag 9 december 2009

JB-Gripen/Trollhättan 19:00

Då är detdax för match på Råslätts IP igen. I dag står Gripen/Trollhättan för motståndet. Det kommer att bli en tuff match. Gripen/Trollhättan har vunnit sina fyra första matcher. Men laget värkar ha problem och spelar mycket ojämt. JB ligger just nu på en 6:e plats och har lage som IFK Motala, Ale-Surte BK, GAIS Bandy, IF Boltic Karlstad och Gripen/Trollhättan framför sig. På Gripens/Trollhättans forum skrivs det även där att det inte kommer bli någon lätt match, så jag hoppas att JB verkligen ställer upp och krigar idag.

Hoppas fler gör som jag ikväll, TITTAR PÅ BANDY:)