lördag 7 november 2009

Bandylexikon

Hittade detta på nätet och var tvungen att dela med mig :)

Badkarsbandy, är den riktiga bandyns lillebror och kallas ibland även ishockey. Badkarsbandy spelas inomhus i en badkarsbandyhall, ett litet is-badkar kallad rink.

Förr i tiden, på "den gamla goda tiden", spelades även denna form av bandy utomhus och då betraktades den som idrott. På denna, den goda tiden, fick badkarsbandyn även stort utrymme i litteraturen ...
och ett litet i radio

Badkarsbandyhall, en islada med en liten, liten isyta kallad rink, byggd för att spela badkarsbandy i. Isytan är i storlek ungefär som normalbyggd etta med kök. På senaste tiden har badkarsbandysporten gjort sitt yttersta för att göra badkarsbandyhallarna större och större, så att man ska tro att härinne spelas det sporternas sport bandy!

De flesta badkarsbandyhallar har fått sina namn efter kända badkarsbandyspelare, Kinnarp, Cloetta, Swedbank, Coop, AXA, E.On, m.fl.


Mera härligt om bandy finns att läsa under följande länk : http://web.telia.com/~u86638441/Bandylexikon/bandylexikon_B.htm

Då är det snart dax att bege sig te råslätt "för idag är det bandysäsong"

torsdag 5 november 2009

JB:s framtid :)





JAg kunde inte hålla mig från att visa och skriva lite om dessa små bandyspelare. När man står på sidan av och ser hur dessa små jagar bollen, skrattar och har kul så kan man inte mer än le och skratta med dem. Vad är det som gör att just dessa barn väljer att spela bandy? Hur många är det som kommer att fortsätta? Jag vet bara att vi måste ta väl hand om dessa små bandybarn, dem är viktiga för Jönköpingbandy och vem vet, om ca 15 år så spelar säkert någon av dem i A-laget :)

Torsdagen den 5 November!!



Regnet såg länge ut att hänga i luften, men det slutade med att det blev kanon väder i stället. Alaget fin putsade på det som kommer att annvändas inför helgen. Det är härlig stämning i laget och det ser bra ut, skridskoåkningarna fungerar och passningarna sitter oftast som en "smäck"..

onsdag 4 november 2009

Onsdagens träning!





Kvällens träning var ok, vädret var gött, lite blåsigt. Träningen började med spel på små målen, medans våra amerikanska killar blev fotat av pressen. Annars så tränade man på olika uppspels varianter.

JB - Otterbäcken 7/11 kl 13:15


Äntligen så drar serien igång, match hemma mot Otterbäcken på Lördag. Match start kl 13:15.
Det är nog inte bara jag som har längtat efter att få dra på mig termobyxorna, sätta yllemössan på huvudet och Lovikavantarna på händerna, här nere är dock inte "bandyportföljen" (packad med matchtips och termos med kaffe mm i) lika vanlig. Men Korv och kaffe kommer det garanterat att bli och självklart en otroligt spännade första match.

I Kosa cupen spelade JB och Otterbäcken lika. Otterbäcken spelade även lika mot Nässjö. Så det kommer att bli kanon bandy på Lördag hoppas att man får se mycke folk nere på Råslätt :)

tisdag 3 november 2009

Även Dam & P-18 varit på stor is hemma.

Kvart i sju började träningen. Igentligen är det damernas tid, men båda lagen har kommit överens om att man tjänar mer på att träna tillsammans. Det var många själar på plats och vädret var helt underbart (inte för blött). Uppvärmningen bestod av tvåmål, sedan körde man 3-4 olika övningar innan det var dax för spel.

måndag 2 november 2009

Första träningen på vår egen is :)

Äntligen!!
I helgen har isen legat spegelblank ute på Råslätts Idrottsplats, mycket folk har varit där och åkt. På lördags eftermiddagen när A-laget sammlades för att packa sina saker inför matchen i Ale-hallen så kryllade det med folk på isen, det var härligt att se.

Japp Måndag och dax för A-lagets första träningspass på storplan hemma. Vädret var ju inte allt för bra och i träningens sista minuter var det mest vattenpolo. Lite synd får man tycka om målvakterna som verkligen måste ner i vattnet, eller när en tokig anfalls spelare (i det här fallet Daren) i hög fart tappar bollen två meter framför Danne och slår på en tvärnit, vilket ger Danne en härlig kalldusch.
Så första träningspasset på stor is hemma avklarad, hoppas utrustningen hinner torka tills träningen på Onsdag.