lördag 26 december 2009

Annandags match på Råslätt idag

Ja idag är det dax för den årliga annandags matchen. Åter igen så spelas den på Råslätt men denna gången inte mot Nässjö utan mot Lidköpings AIK.
Jag kan se JB spelarna värma upp på den lilla grusplanen, samtidigt som ismaskiner och traktorer jobbar för fullt med att avlägsna snöns som fortfarande faller bort från isen.
Det är otroligt härligt att se så mycket snö, dock så kan det ställa till det för båda lagen. Det är dryga halvtimmen kvar innan matchen blåser igång och tittar man upp i skyn så ser det inte ut som att snön kommer att avta.

Hoppas att detta inte avskräcker folk som har tänkt sig att komma hit och se lite Svensk kultur. Klä er varmt, glöm inte mössa. "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder"

söndag 20 december 2009

IFK Motala - JB

Kallt kallt å jätte kallt!!
Idag bar det av till Motala.
JB verkade skit laddade inför matchen och det verkligen känndes som att idag skulle det vända igen, trotts att man mötte IFK Motala som blev nerflyttad efter förra säsongen. Isen var hård och skenorna gnisslade som en gaffel som skrapar mot en porslinstallrik. Trotts detta så stod det i Paus 5-2. Jönköping fortsatte att kämpa men lyckades alltid släppa på något annat. Hade man bara kunnat stoppa alla dem lyror som gick fram och i slutändan blev mål åt Motala och satt sina egna chanser så hade matchen slutat med seger å Jönköping. Men Jönköping gjorde en stark insatts och var mer värd en vad slutresultatet som blev 10-6.